Przejdź do treści

KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII

    Liczba godzin: 80 godzin

    Cena szkolenia: 1500zł

    Warunki uczestnictwa:

    • Ukończone 18 lat;

    • kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;

    • wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w

    • sekretariacie Proinvestment );

    • KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;

    • Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu

    • końcowego.

    Cel szkolenia:

    celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.

    Grupa docelowa:

    kurs przeznaczony dla wszystkich osób, które chcą nabyć i udokumentować kwalifikacje niezbędne dla profesjonalnego wykonywania czynności prowadzenia małej gastronomii. Zdobyty certyfikat będzie cennym dodatkiem przy poszukiwaniu pracy w charakterze kucharza małej gastronomii.

    Ramowy program kursu:

    1. Zasady BHP Podstawy technologii gastronomicznej.
    2. Minimum sanitarne i HACCP.
    3. Obsługa konsumenta.
    4. Catering i organizacja imprez okolicznościowych.
    5. Planowanie i organizowanie produkcji gastronomicznej.
    6. Zasady zakładania działalności gastronomicznej.
    7. Obsługa kas fiskalnych i terminala płatniczego.
    8. Dokumentacja.
    9. Zajęcia praktyczne w placówce gastronomicznej.

    Efekty uczenia się:

    Uczestnik na szkoleniu nabywa teoretyczne i praktyczne umiejętności niezbędne do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.

    Prowadzący zajęcia:

    Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

    Zapewniamy:

    • Komplet materiałów dydaktycznych.

    • Certyfikat ukończenia szkolenia

    Po kursie uczestnik otrzymuje:

    • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
    • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
    • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.