Przejdź do treści

KUCHARZ Z MODUŁEM ZDOBIENIA POTRAW

    Liczba godzin: 120 godzin

    Cena szkolenia: 1800zł

    Warunki uczestnictwa:

    • Ukończone 18 lat;

    • kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;

    • wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w

    • sekretariacie Proinvestment );

    • KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;

    • Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu

    • końcowego.

    Cel szkolenia:

    nabycie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu usług gastronomicznych z dekorowaniem stołów i potraw.

    Grupa docelowa:

    kurs przeznaczony dla wszystkich osób, które chcą nabyć i udokumentować kwalifikacje niezbędne dla profesjonalnego wykonywania czynności związanych z zawodem kucharz. Zdobyty certyfikat będzie cennym dodatkiem przy poszukiwaniu pracy w charakterze kucharza z modułem zdobienia potraw.

    Ramowy program kursu:

    1. Podstawowe wiadomości z zakresu gastronomii.
    2. Przepisy BHP w gastronomii.
    3. Wyposażenie techniczne kuchni.
    4. Technologia gastronomiczna.
    5. Surowce i materiały gastronomiczne.
    6. Nabycie praktycznych umiejętności w zakresie przygotowywania posiłków.
    7. Nowe trendy w gastronomii.
    8. Dekorowanie potraw i stołu.
    9. Organizacja przyjęć.
    10. Kasa fiskalna.

    Efekty uczenia się:

    Uczestnik podczas szkolenia nabywa praktycznych umiejętności z zakresu gastronomii i zdobienia potraw.

    Prowadzący zajęcia:

    Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

    Zapewniamy:

    • Komplet materiałów dydaktycznych.

    • Certyfikat ukończenia szkolenia

    Po kursie uczestnik otrzymuje:

    • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
    • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
    • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.