Przejdź do treści

KURS HACCP

    Liczba godzin: 30 godzin

    Cena szkolenia: 500zł

    Warunki uczestnictwa:

    • Ukończone 18 lat;

    • kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;

    • wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w

    • sekretariacie Proinvestment );

    • KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;

    • Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu

    • końcowego.

    Cel szkolenia:

    Nabycie umiejętności i kwalifikacji z zakresu HACCP.

    Grupa docelowa:

    Kurs skierowany jest do osób pracujących w branży gastronomicznej.

    Ramowy program kursu:

    1. Wstęp – nazwa, geneza, wdrożenie.

    2. System HACCP – zastosowanie definicji i pojęć.

    3. Idea i zasady systemy HACCP.

    4. Składowe systemu HACCP.

    5. Omówienie praktyki higienicznej GHP oraz praktyki produkcyjnej GMP w stosunku do

    systemu HACCP.

    6. Opracowanie schematu procesu technologicznego oraz weryfikacja, ocena

    prawidłowości i aktualności opisów produktów.

    7. Identyfikacja zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń mikrobiologicznych, chemicznych

    i fizycznych oraz czynniki kontroli.

    8. Określenie krytycznych punktów kontroli.

    9. Opracowanie systemu monitorowania dla każdego punktu krytycznego.

    10. Działania korygujące i weryfikacja.

    11. System HACCP – dokumentacja i zapisy.

    12. Procedury i instrukcje.

    Efekty uczenia się:

    Uczestnik po kursie nabywa specjalistycznych umiejętności z zakresu HACCP.

    Prowadzący zajęcia:

    Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

    Zapewniamy:

    • Komplet materiałów dydaktycznych.

    • Certyfikat ukończenia szkolenia

    Po kursie uczestnik otrzymuje:

    • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
    • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
    • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.