Przejdź do treści

KURS KELNERSKI

    Liczba godzin: 30 godzin

    Cena szkolenia: 350zł

    Warunki uczestnictwa:

    • Ukończone 18 lat;

    • kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;

    • wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w

    • sekretariacie Proinvestment );

    • KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;

    • Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu

    • końcowego.

    Cel szkolenia:

    Celem szkolenia jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności z zakresu obsługi kelnerskiej, zasad pracy w restauracji.

    Grupa docelowa:

    Osoby zamierzające podjąć pracę w branży gastronomicznej, potrzebujące zdobyć lub poszerzyć kwalifikacje.

    Ramowy program kursu:

    1. Zasady pracy w restauracji.

    2. Technika pracy w restauracji.

    3. Obsługa gościa w restauracji.

    4. Obsługa konsumenta.

    5. Znajomość oferty restauracji.

    6. Techniki sprzedażowe

    Efekty uczenia się:

    Uczestnik na szkoleniu nabywa umiejętności z zakresu obsługi gości w restauracji.

    Prowadzący zajęcia:

    Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

    Zapewniamy:

    • Komplet materiałów dydaktycznych.

    • Certyfikat ukończenia szkolenia

    Po kursie uczestnik otrzymuje:

    • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
    • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
    • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.