Liczba godzin: 30 godzin
Cena szkolenia: 350zł
Warunki uczestnictwa:
• Ukończone 18 lat;
• kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;
• wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w
• sekretariacie Proinvestment );
• KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;
• Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu
• końcowego.
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności z zakresu obsługi kelnerskiej, zasad pracy w restauracji.
Grupa docelowa:
Osoby zamierzające podjąć pracę w branży gastronomicznej, potrzebujące zdobyć lub poszerzyć kwalifikacje.
Ramowy program kursu:
1. Zasady pracy w restauracji.
2. Technika pracy w restauracji.
3. Obsługa gościa w restauracji.
4. Obsługa konsumenta.
5. Znajomość oferty restauracji.
6. Techniki sprzedażowe
Efekty uczenia się:
Uczestnik na szkoleniu nabywa umiejętności z zakresu obsługi gości w restauracji.
Prowadzący zajęcia:
Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.
Zapewniamy:
• Komplet materiałów dydaktycznych.
• Certyfikat ukończenia szkolenia
Po kursie uczestnik otrzymuje:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.