Przejdź do treści

MANAGER RESTAURACJI

    Liczba godzin: 60 godzin

    Cena szkolenia: 1500zł

    Warunki uczestnictwa:

    • Ukończone 18 lat;

    • kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;

    • wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w

    • sekretariacie Proinvestment );

    • KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;

    • Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu

    • końcowego.

    Cel szkolenia:

    Celem kursu jest specjalistyczne przygotowanie do pracy w zawodzie managera restauracji.

    Grupa docelowa:

    Kurs skierowany jest do menadżerów restauracji.

    Ramowy program kursu:

    – Teoria motywacji.

    – Piramida potrzeb.

    – Zasady negocjacji.

    – Zjawisko mobbingu.

    – Sposoby komunikacji i przekazywanie informacji zwrotnych.

    – Wymagający klient – rozwiązywanie sytuacji trudnych.

    REKRUTACJA PRACOWNIKÓW

    – Ogłoszenie pracodawcy a CV pracownika.

    – Sposoby prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych – elementy komunikacji niewerbalnej.

    – Formalności związane z zatrudnianiem pracowników.

    Elementy prawa pracy

    – Obowiązki pracownika i pracodawcy.

    – Rodzaje umów o pracę.

    – Zasady udzielania urlopów.

    – Szkolenia i awanse.

    – Wynagrodzenie, premie i podwyżki.

    – Grafiki a system pracy zmianowej.

    – Nagany, rozwiązywanie umów, świadectwa pracy.

    – Naruszanie przepisów prawa pracy.

    – Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

    ZARZĄDZANIE RESTAURACJĄ

    – Funkcjonalność zakładu gastronomicznego.

    – Wyposażenie restauracji.

    – Sanepid i jego wymagania.

    – Koncesja i sprzedaż alkoholu.

    – Zawieranie umów z dostawcami.

    – Organizowanie przyjęć bankietowych.

    – Elementy promocji i reklamy.

    ODPOWIEDZIALNOŚĆ MENEDŻERA

    – Rozliczanie restauracji, remanenty, inwentaryzacje.

    – Komputerowe systemy sprzedażowe.

    – Formy płatności.

    – Odpowiedzialność finansowa.

    – Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

    Efekty uczenia się:

    Podczas kursu uczestnik nabywa specjalistyczną wiedzę z zakresu zarządzania restauracją.

    Prowadzący zajęcia:

    Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

    Zapewniamy:

    • Komplet materiałów dydaktycznych.

    • Certyfikat ukończenia szkolenia

    Po kursie uczestnik otrzymuje:

    • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
    • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
    • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.